ژله خرده شیشه یا همان ژله موزاییکی یک دسر آسان و ساده است که میتوانید در خانه به راحتی آن را درست کنید. ژله خرده شیشه نسبت به ژله ساده زحمت بیشتری دارد ولی ظاهر جذابتری دارد و میتوانید چند طعم متفاوت ژله را در کنار هم امتحان کنید. در این مطلب طرز تهیه ژله خرده شیشه یا موزاییکی را به شما آموزش میدهیم.
ژله خرده شیشه یکی از انواع دسر های بسیار لذیذ و هوس انگیزی است که بسیار خوشمزه و دلچسب بوده و می توان از آن به عنوان یک دسر جذاب برای انواع مجالس و مهمانی های خود استفاده کرد و به وسیله آن به میز مهمانی خود جلوه و زیبایی بخشید. این دسر برخلاف ظاهر پیچیده و هوس انگیزی که داراست بسیار ساده و راحت تهیه شده و می توان آن را با چند قلم مواد اولیه بسیار ساده و قابل دسترس تهیه کرد. امروز در طوطیا طرز تهیه ژله خرده شیشه با شیر و ژله آلوورا را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
شیر | 2 لیوان |
شکر | ½ لیوان |
خامه صبحانه | 200 گرم |
پودر ژلاتین | 3 قاشق مرباخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
ژله با طعم دلخواه | 3 بسته |
آب جوش | 3 پیمانه |
آب سرد | 3 پیمانه |
مرحله اول: برای تهیه ژله خرده شیشه به روش مجلسی در ابتدای کار ژله ها را درون 3 کاسه جداگانه ریخته و به هر کاسه یک پیمانه آب جوش اضافه می کنیم، سپس به خوبی هم می زنیم تا ذرات ژله کاملا حل شوند.
مرحله دوم: در ادامه آب سرد را به هر کاسه اضافه کرده و مجددا هم می زنیم، سپس ژله ها را به صورت جداگانه درون یک ظرف مناسب می ریزیم. حالا ژله ها را به مدت 2 تا 3 ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا ببندند.
مرحله سوم: پس از گذشت این زمان ژله ها را به صورت مکعبی یکسان خرد کرده و کنار می گذاریم، سپس به سراغ درست کردن مایه کرم می رویم، برای این منظور شیر را به همراه شکر درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله چهارم: حالا قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و هم می زنیم تا ذرات شکر کاملا حل شوند. در ادامه پودر ژلاتین را با مقداری آب سرد مخلوط کرده و روی حرارت بخار کتری بنماری می کنیم تا ژلاتین کاملا شفاف شود.
مرحله پنجم: در ادامه وانیل را به همراه ژلاتین به قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند. حالا قابلمه را از روی حرارت برداشته و خامه را اضافه می کنیم و به خوبی هم می زنیم تا بافت مایه یکدست و یکنواخت شود.
مرحله ششم: در این مرحله قالب مورد نظرمان را با مقداری روغن مایع چرب کرده و کمی از کرم را درون آن می ریزیم. حالا ژله های خرد شده را به قالب اضافه کرده و مابقی کرم را درون آن می ریزیم تا سطح ژله ها را بپوشاند.
مرحله هفتم: در ادامه قالب را به مدت 6 تا 7 ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا ژله خرده شیشه کاملا ببندد. پس از گذشت این زمان قالب را از یخچال خارج کرده و اطراف ژله را با کمک چاقو از قالب جدا می کنیم. نوش جان.
بهتر است به جای استفاده از ژله آلوئه ورا و بستنی از شیر عسل و پودر ژلاتین استفاده کنیم تا ژله خوشمزه تری داشته باشیم البته اضافه کردن مقداری گلاب در خوشمزه تر شدن بسیار موثر است. (توجه داشته باشید میزان عسل باید به گونه ای باشد که هنگام نوشیدن خیلی شیرین و خیلی کم شیرین نباشد یعنی میزان شیرینی دقیقا مثل شیرعسل معمولی)
حتما و حتما قالب را چرب کرده و 15دقیقه در فریزر قرار دهید تا هنگام جدا کردن ژله مشکلی نداشته باشید.
در صورت تمایل ژله ها را بعد از بسته شدن قالب بزنید تا ژله زیباتری داشته باشید.
تهیه این ژله با ژله پایه آلوئه ورا(بدون شیر و به صورت بی رنگ) نیز بسیار شکیل خواهد بود البته در این صورت بهتر است ژله ها حتما قالب زده شوند.