طوطیا: کیک خرمالو یکی از انواع کیک های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که معمولا در شب یلدا برای پذیرایی درست می شود. با طرز پخت کیک خرمالو در طوطیا همراه ما باشید.
خرمالوی رسیده | 3 عدد |
تخم مرغ | 4 عدد |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
شکر | 1 لیوان |
روغن مایع | ¾ لیوان |
بکینگ پودر | 2٫5 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 2 قاشق چایخوری |
آرد قنادی | 2٫5 لیوان |
مغز گردو | ½ لیوان |
مرحله اول: برای تهیه کیک خرمالوی مجلسی در ابتدای کار فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود. در ادامه تخم مرغ ها را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن کمی مخلوط می کنیم تا بافت شان یکدست شود.
مرحله دوم: در این مرحله وانیل را به همراه شکر به کاسه اضافه کرده و مواد را چند دقیقه مخلوط می کنیم تا رنگ شان کرمی شود. در ادامه روغن مایع را اضافه کرده و چند ثانیه مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.
مرحله سوم: حالا آرد را با پودر دارچین و بکینگ پودر ترکیب می کنیم، سپس درون الک می ریزیم و روی مواد داخل کاسه الک می کنیم. در همین حین مواد را از یک سمت با لیسک مخلوط می کنیم تا بافت شان کاملا یکدست شود.
مرحله چهارم: توجه داشته باشید فقط باید مواد را در حدی که یکدست شوند مخلوط کنیم و نیازی نیست بیش از حد مایه کیک را هم بزنیم، چون این کار باعث می شود کیک به خوبی پف نکند. در ادامه خرمالوها را پوره می کنیم و آب اضافی شان را می گیریم.
مرحله پنجم: در این مرحله پوره خرمالو را به همراه مغز گردوی خرد شده به کاسه اضافه کرده و کمی هم می زنیم تا بافت مواد یکدست شود. در ادامه قالب مورد نظرمان را با کمی کره سرد یا روغن مایع به صورت یکدست چرب می کنیم.
مرحله ششم: حالا مقداری آرد درون قالب می پاشیم و آنرا بر می گردانیم تا آرد اضافی بیرون بریزد. در ادامه مایه کیک را درون قالب می ریزیم و چند مرتبه محکم روی سطح کار می کوبیم تا حباب های موجود در مایه کیک بترکند و از بین بروند.
مرحله هفتم: در این مرحله قالب را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم کیک به مدت 35 تا 45 دقیقه بپزد. پس از گذشت این زمان کیک را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم از حرارت بیفتد، سپس روی ظرف مورد نظرمان برمی گردانیم و برش می زنیم.
بافت کیک های میوه ای مرطوب هستند ولی اصلا خمیر نیستند.
تخم مرغ های کوچک و خرمالو های بزرگ کیک را خمیری می کند.
زمان پوره کردن خرمالو نباید خیلی پوره آبکی باشد.
پیمانه همان معادل یک لیوان دسته دار فرانسوی است.